Relatietherapie

EFT relatietherapie:
De verbinding hervinden

Kunt u als koppel alleen nog maar ruziemaken of juist zwijgen?
Voelt u zich onveilig of eenzaam binnen uw relatie?
Heeft u moeite om gezamenlijke keuzes te maken?
Is er sprake van een derde binnen uw relatie?
Kampt u samen met problemen van intieme aard?
Groeit u uit elkaar?

Wat er op dit moment ook speelt: dát staat centraal in de relatietherapie van Judith Goudsmit. Daarin volgt zij de Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) benadering, die erop gericht is om de betrokkenheid en verbondenheid binnen de relatie te vergroten.

EFT is een vrij jonge vorm van relatietherapie die is overgewaaid uit Canada en sinds een paar jaar erg in opkomst is in Nederland. De boodschap van EFT: elk mens heeft een aangeboren behoefte om intieme verbindingen met een ander aan te gaan. Wanneer mensen veilig gehecht zijn, voelen ze zich vertrouwd met elkaar en kunnen ze bij de ander hun emoties uiten. Maar zijn zij in deze of in een eerdere relatie afgewezen, dan kunnen er patronen ontstaan waarin partners verstrikt raken. In EFT worden deze patronen duidelijk en leren partners om daaruit te stappen, hun echte emoties en behoeften te onderkennen en die tegenover elkaar te uiten.

Op een betrokken, veelzijdige en doelgerichte manier, helpt Judith u de ingewikkelde dynamiek van uw relatie te doorgronden. En reikt zij u gereedschappen aan waarmee u beter inzicht krijgt in uw eigen behoeften, angsten en reacties én die van elkaar.

Hoeveel sessies?

De duur van een therapie verschilt per koppel, en hangt onder meer af van de aard van uw problemen, wensen en mogelijkheden. Na een kennismakingsgesprek, volgen doorgaans vijf sessies en een evaluatie, waarin u gezamenlijk de ervaringen, resultaten en mogelijke voortgang bespreekt.

Voor meer informatie over EFT, zie ook: www.eft.nl

Ervaringen van cliënten